-
111. Data: 2013-04-03 11:14:02
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: Andrzej Lawa <a...@l...SPAM_PRECZ.com>
W dniu 03.04.2013 09:45, Tomasz Chmielewski pisze:
>> Poza tym chyba zauważyłeś, że ludzie chcą mieć tanio i chcą być
>> przekonani, że za tę niską cenę dostają wysoką jakość ;)
>
> Niestety rynek jest tak przesiakniety cwaniakami/oszustwami, ze i za
> wysoka cene mozesz sie najesc tej samej padliny.
Też prawda. To jest pułapka na tych, co kierują się wyłącznie ceną ;)
--
Świadomie psujący kodowanie i formatowanie wierszy
są jak srający z lenistwa i głupoty na środku pokoju.
I jeszcze ci durnie tłumaczą to nowoczesnością...
-
112. Data: 2013-04-03 11:16:00
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: Andrzej Lawa <a...@l...SPAM_PRECZ.com>
W dniu 03.04.2013 09:19, witek pisze:
> Andrzej Lawa wrote:
>> Swoją drogą nie wiem skąd ten problem z koniną... Jakaś toksyczna czy
>> co? Fakt, że powinno być oznaczone, ale co za różnica, skoro ludziom
>> smakowało?
>
>
> właśnie o to oznaczenie chodzi.
>
> Ludzie nie lubią jak czegoś nie wiedzą. Nawet jak to jest dla nich
> nieistotne.
Może tak: nie lubią dowiadywać się, że czegoś nie wiedzieli ;)
Gdyby nie wyszło to na jaw pewnie nadal by się zajadali tą "pyszną
wołowinką" ;)
Aczkolwiek zgoda, że skład powinien być podawany. Albo też powinno być
sprzedawane jako "mięso"... mniejsza z tym jakie ;)
--
Świadomie psujący kodowanie i formatowanie wierszy
są jak srający z lenistwa i głupoty na środku pokoju.
I jeszcze ci durnie tłumaczą to nowoczesnością...
-
113. Data: 2013-04-03 11:19:19
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: Andrzej Lawa <a...@l...SPAM_PRECZ.com>
W dniu 03.04.2013 09:43, Tomasz Chmielewski pisze:
>> Ludzie nie lubią jak czegoś nie wiedzą. Nawet jak to jest dla nich
>> nieistotne.
>
> A idac dalej - co to za roznica, czy swojskie mieso bywa wyprodukowane z
> padliny czy nie, skoro ludzie kupuja i najwyrazniej im smakuje?
Najwyraźniej dla konsumentów nie miało to znaczenia skoro jedli ;->
Mnie od "popularnego" mięsa już dawno odrzucało i w sumie od jakichś 20
lat jestem "prawie wegetarianinem" (tzn. mięsa nie jadam i nie
potrzebuję, ale jak kiedyś kot upolował i przyniósł ładną kuropatwę...
to w potrawce było lepsze od sklepowego drobiu, chociaż tak się
odzwyczaiłem od mięsa, że było dla mnie za tłuste).
--
Świadomie psujący kodowanie i formatowanie wierszy
są jak srający z lenistwa i głupoty na środku pokoju.
I jeszcze ci durnie tłumaczą to nowoczesnością...
-
114. Data: 2013-04-03 16:58:10
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj>
Osobnik posiadający mail a...@l...SPAM_PRECZ.com napisał(a) w poprzednim
odcinku co następuje:
>> są wyższe ceny. Ale tam się pilnuje jakości. Jak nasi spróbowali
>> wepchnąć koninę zamiast wołowiny, to szybciutko się z tego chryja
>> zrobiła. Gdyby nie to, to nadal byśmy nie wiedząc nawet jedli koninę
>> jako wołowinę, bo nie widzę powodu, by sądzić, ze skoro za granicą się
>> pojawiła, to nie było jej w krajowych towarach. Tyle, że u nas nikt
>> badań nigdy nie robił.
>
> Swoją drogą nie wiem skąd ten problem z koniną... Jakaś toksyczna czy
> co? Fakt, że powinno być oznaczone, ale co za różnica, skoro ludziom
> smakowało?
chodzi zapewne o to, ze dobrej koniny wkładać się nie opłacało, bo jest
droższa od wołowiny i praktycznie cała idzie na zachód i na południe
Europy.
Pytanie, wiec co to za konina była...
--
Pozdrawia... Budzik
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuń także "_")
"Błąd łatwiej można dostrzec niż prawdę,
bo błąd leży na wierzchu, a prawda w głębi"
-
115. Data: 2013-04-03 19:59:40
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: "Robert Tomasik" <r...@g...pl>
Użytkownik "Budzik" <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> napisał w
wiadomości news:03042013.7A393FEF@budzik61.poznan.pl...
> Osobnik posiadający mail a...@l...SPAM_PRECZ.com napisał(a) w
> poprzednim odcinku co następuje:
>
>>> są wyższe ceny. Ale tam się pilnuje jakości. Jak nasi spróbowali
>>> wepchnąć koninę zamiast wołowiny, to szybciutko się z tego chryja
>>> zrobiła. Gdyby nie to, to nadal byśmy nie wiedząc nawet jedli koninę
>>> jako wołowinę, bo nie widzę powodu, by sądzić, ze skoro za granicą się
>>> pojawiła, to nie było jej w krajowych towarach. Tyle, że u nas nikt
>>> badań nigdy nie robił.
>>
>> Swoją drogą nie wiem skąd ten problem z koniną... Jakaś toksyczna czy
>> co? Fakt, że powinno być oznaczone, ale co za różnica, skoro ludziom
>> smakowało?
>
> chodzi zapewne o to, ze dobrej koniny wkładać się nie opłacało, bo jest
> droższa od wołowiny i praktycznie cała idzie na zachód i na południe
> Europy.
> Pytanie, wiec co to za konina była...
Nie wnikając w szczegóły był moment, że była masa dobre jakościowo koniny w
cenie 1/4 normalnej ceny :-)
-
116. Data: 2013-04-04 01:58:18
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj>
Osobnik posiadający mail r...@g...pl napisał(a) w poprzednim odcinku co
następuje:
> Nie wnikając w szczegóły był moment, że była masa dobre jakościowo
> koniny w cenie 1/4 normalnej ceny :-)
>
az boje sie zapytać.
--
Pozdrawia... Budzik
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuń także "_")
Jak dostać się zdalnie na komputer podłączony do sieci Windows ?
Udawaj drukarke.
-
117. Data: 2013-04-04 07:24:26
Temat: Re: No i wyruchali Cypr
Od: "Robert Tomasik" <r...@g...pl>
Użytkownik "Budzik" <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> napisał w
wiadomości news:04042013.2C972E76@budzik61.poznan.pl...
> Osobnik posiadający mail r...@g...pl napisał(a) w poprzednim
> odcinku co następuje:
>
>> Nie wnikając w szczegóły był moment, że była masa dobre jakościowo
>> koniny w cenie 1/4 normalnej ceny :-)
>>
> az boje sie zapytać.
Szczegółów podać nie mogę, ale powód był trywilny, legalny i w żaden sposób
nie powodujący, że to mięso było gorsze jakościowo czy w jakikolwiek sposób
złego gatunku. Po prostu wzrosła gdzieś tam podaż, przy braku skoku popytu
:-)