-
11. Data: 2009-03-08 11:12:59
Temat: Re: Żywność na Antylach
Od: "viper" <v...@o...pl>
>
> czesc viper, przyjade byc moze wczesniej niz sadzisz.
> Za 4 dni staje na dwudniowym posiedzeniu Narodowej Sluzby Zdrowia.
> Bez wzgledu na wynik, skoczy sie moj piekny zywot rentiera gdy ja co
> miesiac
> bralem jakies 27 tys zl za nic nierobienie. A ze wydatki znacznie mi
> spadly to z tego
> wlasnie budowalem moje muzeum sreber uzytkowych angielskich pelna para.
> No ale wszystko co dobre ma swoj koniec tak i ja po 20 miesiacach bede
> musial
> zaczac cos robic aby nie wyladowac pod mostem. O co poszlo? O to, ze
> usilowano
> ze mnie zrobic morderce staruszki a gdy to nie wyszlo to alkoholika. W
> koncu stanelo na tym, ze
> nie nadaje sie bo pyskuje za duzo. Cala zabawa kosztuje juz ok. cwierc
> miliona funtow i ja staje sam
> pko az dwom adwokatom. Do furii ich doprowadzam bo nie pozwalam calej
> sprawy zamiesc po angielsku
> pod dywan. Wierzgam gdy chca mnie zgwalcic, nie tak jak zwyczajni w mym
> fachu perwerci angielscy
> i naduzywacze lekow psychotropowych/alco. Jesli na sprawie beda
> gazeciarze to jeszcze poczytacie o mnie.
> oto masz link, o ile jeszcze sprawny:
>
> http://swiniopas.is-the-boss.com/Trial.pdf
>
> fatso
>
pies ich trącał... dlatego właśnie na zachodzie nikt się nie garnie do zawodu
lekarza... praca ciężka, odpowiedzialna, wymagająca ciągłego dokształtu i
bardzo słąbo płatna... a do tego ciągle jesteś narażony na absurdalne
zarzuty... byle obszczymurek który jest tak zwanym menadżerem, ma o niebo
lepiej... głównym jego zajęciem jest bzykanie sekretarki, a jak umoczy firmę w
jakieś toksyczne opcje to świat się nie zawali, i tak dostanie na koniec roku
kosmiczną premię... w Polsce jest o tyle dobrze, że tu sądy lekarskie i biegli
praktycznie zawsze biorą stronę lekarza... jak przyjdzie nawalony na operację i
zaszyje klientowi przez pomyłkę skalpel to biegli stwierdzą że było to zgodne z
zasadami sztuki bo gostek miał za mało żelaza w organiźmie he he...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
-
12. Data: 2009-03-08 11:39:19
Temat: Re: Żywność na Antylach
Od: fatso <f...@n...com>
Zbyszek wrote:
> Dnia 08-03-2009 o 07:23:16 fatso <f...@n...com> napisał(a):
>
> Wszystkiego najlepszego, wieelu lat trafionych inwestycji !
>
>
> BTW jakie masz przepisy na chleb, robisz zakwas ?
> Co do cen, w Polsce wzrosła cena cukru - jest regulowana w UE, a ta
> okreslila limit w euro.
> a euro w gore, wiec lada dzien i ceny innych produktow. Takze przez to
> ze sa coraz chetniej
> kupowane na zachodzie, a szczegolnie w pewnym Tesco..
>
>
Zbyszek, ja mam droga piekarnie f-my Panasonic ale to pic na wode bo
uzywam co jedynie
jednej receptury. Najwyzej czasem dodam kakao by zrobic chleb
czekoladowy a juz b. czesto
dodaje dwie przygarscie nasienia lnu przywiezionego przez zone z Polski.
Tak wiec prosty piec
elektryczny zupelnie wystarczy a za to jaka wygoda: budzisz sie do
zapachu swiezego chlebusia.
Moja receptura:
* drozdze chlebowe z Tesco albo Hovis, 1 sachetka
*dwie lyzki cukru
* dwie lyzki mleka w proszku
* pol lyzeczki soli
*25 Gm masla
*350 ml wody
* maka 500Gm- Uwaga! musi to byc maka specjalna, do pieczenia chleba,
tzw Strong(bogata w gluten).
moze za to byc biala, brazowa albo na kamieniu mielona, z otrebami. Gdy
ceny maki szly w gore w ub.roku to
ja spanikowalem i wypelnilem nia pol spizarni.
Dzis na sniadanie byl ser smierdziuch z Polski(doskonaly, nagradzany,
Zona przywiozla na urodziny cala potezna jego gomulke)
Do tego gruszki, chleb czekoladowy, szynka z Polski. Tym razem nie
jedlismy po angielsku ale dla mnie na ogol sniadanie musi
miec beans, bacon, duze jajko na miekko ze srebra. Owsianke odpuszczam
bo i tam kupa dobra bez tego. Bon apetit!
fatso
-
13. Data: 2009-03-08 11:49:52
Temat: Re: Żywność na Antylach
Od: fatso <f...@n...com>
viper wrote:
> pies ich trącał... dlatego właśnie na zachodzie nikt się nie garnie do zawodu
> lekarza... praca ciężka, odpowiedzialna, wymagająca ciągłego dokształtu i
> bardzo słąbo płatna... a do tego ciągle jesteś narażony na absurdalne
> zarzuty... byle obszczymurek który jest tak zwanym menadżerem, ma o niebo
> lepiej... głównym jego zajęciem jest bzykanie sekretarki, a jak umoczy firmę w
> jakieś toksyczne opcje to świat się nie zawali, i tak dostanie na koniec roku
> kosmiczną premię... w Polsce jest o tyle dobrze, że tu sądy lekarskie i biegli
> praktycznie zawsze biorą stronę lekarza... jak przyjdzie nawalony na operację i
> zaszyje klientowi przez pomyłkę skalpel to biegli stwierdzą że było to zgodne z
> zasadami sztuki bo gostek miał za mało żelaza w organiźmie he he...
>
>
viper, z tymi apanazami to nie jest tutaj az tak zle: wyrywalem nawet i
po ?70 za godzine, dlatego te platnosci
miesieczne wynosily ustawowe 4/5 moich zyskow z NHS. Pracowalo sie tez
prywatnie.
No ale ida nowe czasy, Dies Irae nadszedl i juz mi nie chca dluzej
placic bo kasa panstwowa pusta.
Chca co jedynie zwalic na mnie swoja glupote i fakt, ze zmarnowali jak
licze, ok. cwierc miliona funtow.
Wlasnie pisze do mego posla, zapraszam go na sprawe.
fatso
-
14. Data: 2009-03-08 11:50:39
Temat: Re: Żywność na Antylach
Od: Zbyszek <zbign@na_serwerzeo2.pl>
Dnia 08-03-2009 o 12:39:19 fatso <f...@n...com> napisał(a):
----(przepis)--------
to ja sie podziele swoja:
- maszyna firmy xxx z allegro, 2 wirniki.
- 600 g maki pszennej typ 650
- 1.5 łyzeczki cukru
- 1 łyzeczka soli
- 350 g wody ( ok 1.5 szklanki)
- drozdze piekarnicze swieze, 7-8 gram
- ew. łyzka oleju, ziarenka, dodatki co kto woli
prawdziwa rewelacja to jednak chleb za zakwasie, z zytniej,ale jeszcze
tego nie opanowalem
dostatecznie - w kazdym razie zachecam.
--
Pozdrawiam,
Z.
-
15. Data: 2009-03-08 16:38:44
Temat: Re: Żywność na Antylach
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Użytkownik "Zbyszek" <zbign@na_serwerzeo2.pl> napisał w wiadomości
news:op.uqg1up2aokz3rl@zbyszek-
chleb za zakwasie, z zytniej,ale jeszcze
> tego nie opanowalem
> dostatecznie - w kazdym razie zachecam.
chleb.info.pl
Najtrudniejszy etap, to zdobycie mąki żytniej. :-)
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/