eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plFinanseGrupypl.biznes.bankiPrzygotujcie się na hiperinflacjęRe: Przygotujcie się na hiperinflację
  • Data: 2009-04-03 15:59:45
    Temat: Re: Przygotujcie się na hiperinflację
    Od: animka <a...@t...nie.ja.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    J...@s...com pisze:

    > Używam normalną kawę - możesz użyć jakąkolwiek lubisz - zaleca się
    > jedynie aby była zmielona nieco lepiej niż normalna. Poza tym
    > oczywiście woda jest ważna (jeżeli nie najważniejsza) i jeżeli
    > mieszkasz w miejscu gdzie używa się zbyt dużo chloru czy inaczej woda
    > nie jest smaczna to potrzebny jest jakiś zwykły filter i tą wodę
    > przefiltrować.
    >Później już jeżeli odmierzysz kawę i wlejesz wodę to
    > proces jest automatyczny i po jakimś czasie masz esspresso. Cappuccino
    > to nic innego jak esspresso z pianą mleka i robisz tą pianę w tym
    > samym czasie kiedy ciśnienie podniesie się w maszynie używając
    > sprężonej pary. Tak działa miej więcej każda maszyna esspresso/
    > cappuccino i ja osobiście lubię te najprostsze modele gdzie samemu
    > robi się pianę -- to nie jest trudne -- wystarczy zrobić kilka razy i
    > będziesz ekspertem. -:)

    Filtr mam, ale tak czy siak nie byłaby to kawa capuccino. Byłaby to
    normalna kawa z pianką.
    Kup sobie kawę capuccino (np.czekoladową) w proszku i zobacz, że to co innego.
    Wsyp do szklanki 5 lub 6 łyżeczek tego proszku.

    > To wszystko. Masz już esspresso

    Fajnie. Expresso, ale nie capuccino :-)

    > i masz pianę z mleka to dolewasz tą
    > piankę do kawy -- ewentualnie dodaj kilka wiórków czekolady. Ja dodaję
    > zawsze odrobinę cynamonu. Smacznego! -:)))

    Dziękuję :-)


    --
    animka

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1