eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plFinanseGrupypl.biznes.bankiNapiwek i VERe: Napiwek i VE
  • Data: 2004-05-28 12:51:42
    Temat: Re: Napiwek i VE
    Od: Bartol Partol <bartolpartol@gazeta.> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik Tomasz Waszczynski napisał:

    > A na marginesie - obojętnie kogo obsługuje kelner, to jego zasranym
    > obowiązkiem jest być miłym i pomocnym. Taka praca. Jak jej nawet nie potrafi
    > tylko należycie wykonać (już nie mówię, że lepiej niż należycie), to trudno,
    > żeby był dodatkowo wynagradzany. Przynajmniej nie przeze mnie.

    Masz racje. Ale sadze ze niejeden kelner chetnie przypierdolilby zbyt
    wymagajacemu i czesto niamajacemu humoru klientowi. Postaw sie w miejscu
    kelnera i sie zastanow jakich klientow najchetniej bys obslugiwal.

    Kelner to zawod jak kazdy inny i kelnerowi jak kazdemu innemu
    czlowiekowi nalezy sie szacunek. Jak wchodzisz do knajpy to sie
    usmiechnij, powiedz dzien dobry kelnerowi i badz mily. To czyni cuda.

    Mi sie wielokrotnie zdarzylo dac nawet 20% napiwku, a to dlatego, ze
    bedac milym dla kelnera (mily to nie znaczy wlazacy w dupe) bylem milo i
    sprawnie obslugiwany. Ot i cala tajemnica.

    Kelnerzy nie sa oczywiscie bez winy, ale czesto ich reakcja na klienta
    jest wprost proporcjonalna do reakcji klienta na kelnera. W koncu to tez
    sa ludzie.

    Bartol

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1